OTVORENA NOVA POSLOVNICA INTESA SANPAOLO BANKE U BANJALUCI

OTVORENA NOVA POSLOVNICA INTESA SANPAOLO BANKE U BANJALUCI

Banjaluka, 25.05.2011.

U srijedu (25.05.2011.) u prisustvu klijenata, predstavnika institucija i lokalne zajednice svečano je otvoreno sjedište Filijale Intesa Sanpaolo Banke i nova poslovnica u Banjaluci (Ulica Milana Radmana 10).

Povodom svečanog otvorenja  uručene su donacije Centru za djecu sa posebnim potrebama “Zaštiti me” u iznosu od 2.000 KM i Fudbalskom Klubu  “Džaja” u iznosu od 1.000 KM.

Predstavnici Intesa Sanpaolo Banke su istakli da Banka na području Republike Srpske posluje već nekoliko godina, i ima svoje poslovne jedinice u Banjaluci, Bijeljini i Prijedoru. Otvorenjem novog poslovnog prostora sjedišta Filijale i poslovnice u Novoj Varoši, klijenti će  dobiti bržu i kvalitetniju uslugu.  Filijala Banjaluka zapošljava 22 radnika, a u poslovnici Nova Varoš će raditi 4 zaposlenika.


Intesa Sanpaolo Banka d.d. ima 48 poslovnih jedinica u Bosni i Hercegovini i spada u red vodećih bh.banaka sa ukupnom aktivom od preko jedne milijarde KM.

Klijenti u poslovnicama Intesa Sanpaolo Banke mogu dobiti sve vrste bankarskih usluga (krediti, štednja, kartično poslovanje, unutrašnji i platni promet sa inostranstvom i dr.)  za stanovništvo i pravna lica.

Prilikom otvorenja nove poslovnice istaknuto je da Intesa Sanpolo Banka snizila kamatne stope na sve vrste kredita u ponudi za fizička lica i ova akcija će trajati do 30.06.2011. godine.  Banka je ponudila “lakše” kamate za stambene kredite i za kupovnu stanova  u novogradnji, hipotekarne kredite, kratkoročne i dugoročne nenamjenske gotovinske kredite, kao i za kupovinu automobila. Novost u ponudi je zamjenski kredit sa veoma atraktivnom kamatnom stopom, rokovima otplate, povoljnim instrumentima osiguranja kredita, kao i nižim naknadama za obradu kreditnih zahtjeva za vrijeme trajanja akcije.

Intesa Sanapoalo Banka d..d BiH članica je jedne od najvećih bankarskih grupacija u svijetu, koja bilježi 4 vijeka istorije.


Na globalnom nivou  Grupa Intesa Sanpaolo posluje u 40 zemalja širom svijeta, ima 19 miliona klijenata koji su joj povjerili 1.000 milijardi eura štednih uloga. Na području centralne i jugoistočne Evrope i Mediteranskog  bazena Grupa Intesa Sanpaolo je prisutna u 13 zemalja, među kojima je i Bosna i Hercegovina. Grupa Intesa Sanpaolo po tržišnoj kapitalizaciji spada u sami vrh u eurozoni, a u Italiji jer lider u svim vrstama bankarskih usluga za stanovništvo i pravna lica.