Objava Intese Sanpaolo vezano za situaciju u Ukrajini i njenu ukrajinsku podružnicu Pravex Bank

Objava Intese Sanpaolo vezano za situaciju u Ukrajini i njenu ukrajinsku podružnicu Pravex Bank

Marco Elio Rottigni, direktor Sektora međunarodnih banaka podružnica Intese Sanpaolo, komentirajući situaciju u Ukrajini i njen utjecaj na ukrajinsku podružnicu Grupe – Pravex Bank, rekao je:

Marco_Elio_Rottigni

“Duboko smo zabrinuti za sigurnost i dobrobit ukrajinskog naroda. Naše su misli prvenstveno s našim kolegama u Pravex banci, od kojih većina trenutno ostaje u Ukrajini, a mi smo u stalnom kontaktu s njima koliko god je to moguće. Također, želim da se zahvalim  direktoru Pravex banke, Stefanu Buraniju, te dvojici kolega iz Italije, koji su i dalje posvećeni Pravex banci i nastavljaju da osiguravaju liderstvo čak i nakon što smo tražili da se vrate u Italiju. U dirljivom iskazivanju  solidarnosti, naši zaposlenici u našim podružnicama u Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Moldaviji čine sve što mogu da prime i podrže sve kolege, koji žele da napuste Ukrajinu, zajedno sa njihovim porodicama.  Mi smo, naravno, odlučni da podržimo naše klijente Pravex banke i širu ukrajinsku javnost koliko god možemo. Gdje god je to bezbijedno, otvaramo naše poslovnice Pravex banke za pružanje osnovnih bankarskih usluga. Svakog dana smo u mogućnosti da bezbijedno otvorimo dio naših poslovnica, prvenstveno u zapadnom dijelu Ukrajine, gdje se sada nalaze mnogi od onih koji bježe od ratnih dešavanja. Isto tako, naše banke podružnice u zemljama koje graniče s Ukrajinom prikupljaju donacije kako bi pomogli ljudima koji dolaze u njihove zemlje, također osiguravajući da bankomati i mjenjačnice budu spremni za veliki priliv ljudi.  Historijski gledano, grupa Intesa Sanpaolo je oduvijek imala snažno društveno opredjeljenje,  bilo u Ukrajini, regionu CIE ili u matičnoj zemlji – Italiji. Ovo se posebno  pokazalo  tokom pandemije ili kada su se dešavale prirodne katastrofe. Stoga je sasvim prirodno da ćemo kao Grupa nastaviti činiti sve što možemo da pomognemo našim ljudima i širem društvu tokom ove krize.”

Intesa Sanpaolo je jedina italijanska banka prisutna u Ukrajini i jedan od najvećih italijanskih investitora u ovoj zemlji. Intesa Sanpaolo u Ukrajini posluje preko svoje podružnice Pravex banke, koja ima oko 780 zaposlenih i 45 poslovnica. Intesa Sanpaolo također ima podružnice u Mađarskoj, Moldaviji, Rumuniji i Slovačkoj, svim zemljama koje graniče sa Ukrajinom na zapadu (Mađarska: CIB banka, Moldavija: EXIMBANK, Rumunija: Intesa Sanpaolo Bank, te Slovačka: VUB Banka). Sve ove banke su dio Sektora međunarodnih banaka podružnica Intesa Sanpaolo, kojeg vodi Marco Elio Rottigni.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri